اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان

Department renovated schools in Zanjan province

12 تیر 1404

English

خبر

انعقاد تفاهم‌نامه احداث ۴۳ مدرسه خیری- مشارکتی در شهرستان خدابنده

انعقاد تفاهم‌نامه احداث ۴۳ مدرسه خیری- مشارکتی در شهرستان خدابنده
به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان؛ در راستای سفر رخشانی مهر معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و بازدید از فضاهای آموزشی شهرستان خدابنده در تیرماه ۱۴۰۰، طی نشستی در روز پنج شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، با حضور حسینی نماینده مردم شهرستان خدابنده، تقی‌پور معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکت های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور، تاراسی فرماندار شهرستان خدابنده، بنی عامریان مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان نوسازی مدارس کشور، صفری مدیرکل نوسازی مدارس استان زنجان، اسماعیلی مدیر کل آموزش و پرورش استان زنجان، خان بابائی معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل نوسازی مدارس استان زنجان، افشاری رئیس آموزش و پرورش شهرستان خدابنده و دیگر مسئولین استانی و شهرستانی، تفاهم نامه ساخت ۴۳ باب مدرسه به صورت خیری- مشارکتی در شهرستان خدابنده منعقد شد.
در این نشست حسینی نماینده مردم شهرستان خدابنده ضمن تشریح شرایط اقلیمی و جغرافیایی شهرستان خدابنده، با بیان اینکه حدود ۷۳ درصد مردم شهرستان روستانشین هستند، گفت: مردمان این شهرستان با وجود کمبود امکانات، دارای بهره هوشی بالایی هستند و همه ساله دانش آموزان بسیاری حائز رتبه های برتر کنکور می شوند.
وی با تاکید بر اینکه هماهنگی بین ادارات آموزش و پرورش و نوسازی مدارس باید بیش از پیش بوده و در برنامه ریزی ها تعامل تنگاتنگی داشته باشند، افزود: با توجه به اینکه این شهرستان به لحاظ زیرساخت ها اعم از وضعیت فیزیکی فضاهای آموزشی با وضعیت مطلوب فاصله دارد، اما مردم و خیرین در مورد ساخت مدارس مشارکتی استقبال خوبی دارند و لازم است که مسئولین ادارات آموزش و پرورش و نوسازی مدارس از این فرصت استفاده کرده و توجهات خاصی داشته باشند.
حسینی در پایان سخنان خود اظهار داشت: پس از حضور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور در این شهرستان، ۴۳ مدرسه سهم این شهرستان به عنوان مدارس خیرساز به مفهوم واقعی خیری و مشارکتی در نظر گرفته شد.
تقی پور معاون برنامه ریزی و مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور ضمن تقدیر از برنامه ریزی های انجام گرفته در خصوص ساخت مدارس و با تشریح روند تخصیص اعتبارات، بیان داشت: با وجود اختصاص اعتبارات لازم هنوز از وضعیت استاندارد و مطلوب فاصله داریم و امید آن داریم به یاری خداوند متعال کمبود فضاهای آموزشی را به حداقل برسانیم.
وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت خیرین به عنوان بخشی از مشارکت های مردمی در ساخت فضاهای آموزشی، به استفاده از ظرفیت های صنعتی و تلاش در اجرایی شدن قانون سه درصد مربوط به شهرداری ها برای توسعه فضای آموزشی در کلان شهرها تاکید نمود و ابراز کرد: موارد مربوط به این قوانین و الزام انبوه سازان جهت احداث مدارس در شهرک های اقماری از سوی واحد حقوقی سازمان در حال پیگیری است و در استان نیز باید این مسائل احصاء و مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
تقی پور در پایان فعال نمودن ظرفیت های بومی شهرستان برای احداث فضاهای آموزشی برای جبران کسری کلاس ها جهت حفظ شرایط فعلی و همچنین فروش املاک مازاد آموزش و پرورش در جهت گسترش فضای آموزشی طبق قوانین موجود را خواستار شد.
تاراسی فرماندار شهرستان خدابنده نیز در این نشست گزارشی از وضعیت فضاهای آموزشی شهرستان ارائه داد و اظهار امیدواری کرد تا با عنایات مدیران کل نوسازی و آموزش و پرورش و با همکاری و مشارکت خیرین این کمبودها به حداقل برسد.
وی در بخش منابع و اعتبارات دولتی به ظرفیت خیرین، مولدسازی و تبدیل کاربری واحدهای آموزشی به تجاری و فروش آنها منطبق با شرایط و بازگشت اعتبارات از محل فروش جهت افزایش ارزش افزوده و گسترش فضاهای آموزشی تاکید کرد.
بنی عامریان مدیرکل برنامه ریزی و مدیریت منابع سازمان نوسازی مدارس کشور نیز با ارئه گزارشی از وضعیت سرانه آموزشی، تشریح نمود: سرانه آموزشی استان زنجان ۶/۴ می باشد که از سرانه کشوری با رقم ۵/۲۲ بالاتر است. اما طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با سرانه استاندارد کشور که رقم ۸/۳۹ می باشد، فاصله دارد.
وی با بیان اینکه استان زنجان در پوشش تحصیلی رتبه ۱۲ کشوری را داراست، افزود: از نظر پوشش تحصیلی هم از رتبه میانگین کشور بالاتر است و از لحاظ فضاهای آموزشی تخریبی هم دارای وضعیت قابل قبولی است.
صفری مدیرکل نوسازی مدارس استان زنجان نیز در ادامه به تشریح اعتبارات ملی در سنوات قبلی پرداخت و گفت: اعتبار ملی این اداره کل از سال ۹۶ تا ۹۹، به ترتیب ۱۰، ۴۴، ۵۵ و ۶۶ میلیارد تومان بوده است که امسال ۲۶۵ میلیارد اعتبار در نظر گرفته شده و تاکنون ۱۹۰ میلیارد آن تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه از ۱۰۰ پروژه در حال ساخت، ۳۱ مورد آن توسط خیرین به صورت مشارکتی در حال احداث است و از این تعداد سهم شهرستان خدابنده ۱۲ پروژه خیری با بیش از ۴۳ کلاس درس می باشد، افزود: در سال ۹۷ تعهدات خیرین ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، در سال ۹۸، ۸ میلیارد و ۶۰۰ و در سال ۹۹، ۱۹ میلیارد تومان بوده است که این مبلغ در سال ۱۴۰۰ به ۳۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است و بیشتر از چشم انداز و اهداف تعیین شده بوده است.
صفری با اشاره به بالا بودن سرانه فضای آموزشی از میانگین کشوری و با تاکید بر اینکه با اجرای طرح مکان یابی که در استان زنجان به صورت پایلوت همراه با استان های سمنان، خراسان شمالی و مرکزی انجام می شود، توزیع سرانه فضای آموزشی در سطح استان بهبود خواهد یافت، تصریح نمود: هم اکنون ۴ درصد مدارس استان تخریبی و ۱۹ درصد نیازمند مقاوم سازی می باشد که با احصاء مدارس تخریبی در سطح شهرستان خدابنده و با امضاء تفاهم نامه، عملیات اجرایی آن توسط اداره کل نوسازی مدارس استان و با مشارکت آموزش و پرورش انجام می شود.
اسماعیلی مدیرکل آموزش وپرورش استان زنجان نیز با بیان اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا و عدم حضور در مدارس، وضعیت فیزیکی مدارس دچار مشکل شده است، گفت: با توجه به آمار، استان زنجان نیازمند احداث مدارس جدید، مقاوم سازی و تعمیرات لازم می باشد که امید است با عنایت ویژه سازمان نوسازی مدارس کشور، این مشکلات و موانع مرتفع گردد.
وی یکی از مشکلات عمده استان را نبود مدارس در شهرک های اقماری عنوان کرد و ابراز نمود: به جهت تراکم بالای دانش آموز در این مناطق، تحصیل این دانش آموزان در مناطق مرکزی شهر مشکلات عدیده ای را به وجود آورده است.
افشاری مدیر آموزش و پرورش شهرستان خدابنده نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت مدارس شهرستان خدابنده، اظهار کرد: در این شهرستان با تلاش های اداره کل نوسازی مدارس استان، مشارکت خیرین و پشتیبانی های نماینده مردم شهرستان، قدم‌های موثری برداشته شده است.
وی گفت: در بخش خیری ۸ الی ۹ مورد پروژه مشارکتی با ۳۰ الی ۳۵ درصد کمک های جمع آوری شده مردمی از طرف خیرین با درصد مختلف پیشرفت های فیزیکی در حال آماده سازی و اجرا می باشد.
شایان ذکر است غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا، دیدار با خانواده شهید معظم حسن محمدی و تبریک هفته معلم به فرزندان فرهنگی این شهید بزرگوار، کلنگ زنی دو مدرسه شش کلاسه آیت الله طالقانی و دکتر شریعتی سهرورد و بازدید از مدارس امام خمینی (ره) روستای بجقین و شهید بهشتی روستای آهار مشکین جهت بررسی میدانی مسائل و مشکلات شهرستان، از دیگر برنامه های این سفر بود.
تاریخ انتشار : 15 اردیبهشت 1401 | 649 بازدید

آخرین اخبار

انعقاد توافق نامه احداث یک باب مدرسه ابتدایی ۶ کلاسه در روستای آهار مشکین خدابنده
توافق نامه احداث یک باب مدرسه ابتدایی ۶ کلاسه در روستای آهار مشکین شهرستان خدابنده استان زنجان منعقد گردید.
1401/12/09

نظر شما چیست




*741*3*1214# مشارکت در مدزسه سازی با شماره گیری